Lisää uusi kommentti

Turkulaista merimiesmuistelua

Lähettänyt Anonymous (ei varmistettu)

Eräänä kevätpäivänä otti muuan matruusi jobin Paulinin Libertyyn. Laiva kierteli kaukovesillä, ei käynyt Suomessa.

Muutamana päivänä stuju meni kipparin puheille; hän sanoi kipparille että toi matruusi on tullut hulluksi, sillä hän näki kun se jutteli silakan kanssa proviantissa tänään. Kippari sanoi stujulle, että kutsutaan mies salonkiin ja kysytään häneltä itseltään.

Matruusi kutsuttiin salonkiin ja kippari kysyi mieheltä: No juttelitko silakan kanssa, johon matruusi vastasi että kyllä. Mutta mitä te sitten puhuitte, kippari tivasi matruusilta. Matruusi sanoi kysyneensä oliko silakka sattunut tapaamaan hänen velipoikaansa joka hukkui kymmenen vuotta sitten itämereen. Mitä silakka vastasi kysyi kippari. En muista noin tuoreita asioita kun olen maannut täällä PAULININ proviantissa yli kymmenen vuotta.

Tästäkös kippari hiiltyi ja antoi matruusille lemput. Arvaatteko saiko matruusi tämän jälkeen jobia PAULIN varustamosta?

Näitä vanhoja tarinoita, ja monia muitakin mulle kertoili Kähkösen Paukku kun oltiin samassa NIELSENIN MONSUNISSA joskus 60 luvulla. Paukku tuskin on enää henkivien kirjoissa, oli värikäs persoona, ja paljon seilannut höyrylaivoissa.

Terveisin Säyrinen

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.

Plain text

  • HTML-merkit ovat kiellettyjä.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
CAPTCHA
Kuva CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.
Oletko ihminen vai robotti - human visitor or robot?