You are here

Me Effoalaiset

Ihmettelen tätä kun  meitä nälkärenkaiden alla ja provianttisilmien takana seilanneita on tuhansia niin miksi täällä ei juurikaan meitä näy edustettuina? On Finnlinesin ja Nielsenin omat sivut mutta ei Effoan!

Vanha perinteikäs varustamo, kun itse aloitin 1978 Ms Hesperuksessa oli vielä kahdenlaisia varustamon lippuja. Toisissa luki vanha nimi FÅA, toisissa jo uusi nimi EFFOA.

Ja lisäksi Effoan lipun alka seilasivat viimeiset Suomen Etelä -Amerikan linjan laivat Atlanta ja Aurora, joissa molemmissa olin päällä monet vuodet. Korsteeneissa AL tunnukset ei nälkärenkaat. Muita vakituisia suomalaisia käysiä ei tuolla lnjalla ollut Vasa Shippingin San Beniton lisäksi.

Effoalla seilasi värikkäitä persoonia. Moni päällystöstä oli Kongolaisia ja ainakin rantaruotsalaisia. Varsinkn kipparit ja perämiehet mutta myös mestarit kauhukammiosta. Oli Gunnar-pässi, oli Sunkka, oli Parta, oli Viikinki, oli Hörö, oli LiekkiKustaa, PikkuNatsi jne. Nämä brykajengiä.

Olisi meillä Effoalaisilla paljonkin tarinoita kerrottavina, eiköhän hei vanhat seilauskaverit muuteta tätä tilannetta nyt.

Terveisin täkkäri Jukka Joutsijärvi

 

 

 

 

 

Forums: 
TimoSylvänne's picture

Kiitos kommentista ja kannustuksesta.

FÅA - SHO - Effoa on ollut merkittävin laivayhtiö Suomen suuriruhtinaskunnassa ja Suomen tasavallassa.

Suomen suurin varustamo Algotin Sally kaatui pasiseeripisneksiin maailmalla. Samoin kävi Effoalle.

Parhaillaan olen kokoamassa lyhyttä Effoan historiikkia Mepan Vapaavahti-lehteä varten. Ilmestynee joulun aikoihin. Lehdet ovat luettavissa Mepan veppisivulla.

Jos ei juttujen kirjoittelu ole ihan ominta alaa, laivojen kuvia voi helposti kommentoida ilman käyttäjätunnuksia.

Monelle meistä on Internetin käyttö hakusessa. Allaoleva sininen tekstirivi vie Äänimeren Effoa-albumiin. Löytyy yli 200 laivan tiedot. Klikkaa hiirellä sinistä riviä.

Linkki Äänimeren Effoa-albumiin