Tullitarkastus Finnarrow

Lähettänyt JouniSaarenkylä Ma, 24.05.2010 - 16:58

Saavuimme Ruotsin Helsingborgiin Jenkki- ja Mexikon matkalta. Satamassa tuli laivan tullitarkastusta suorittaamaan mustiin haalareihin pukeutuneita tullimiehiä noin kymmenkunta kahden huumekoiran kanssa. Koirat sekosivat heti laivaan tullessa, johtui varmaan siitä että
laivassa oli "pössytelty" Meksikon halpaa ruohoa, maria. Tästähän tullimiehet riemastuivat ja alkoivat tosissaan tutkia laivaa läpikotaisin.

Kummallisesti alkoi laivassa WC:den runsas käyttö ja hyttejä aloitettiin "tuulettaa". Noin 6 tunnin tutkimisen tuloksena he löysivät pari
jemmaa joista ottivat mukaan pari jätesäkillistä tupakkaa ja viinaa.

Salakuljetusjuttu meni paikalliseen tuomioistuimeen ja asianomainen salakuljettaja piti löytää oikeuskäsittelyyn vastaamaan. Muistaakseni syyliseksi valittiin koneoppilas joka osasi Ruotsia.

Vähän ennen laivan lähtöä Helsingborgista tuli tullin auto laakongin päähän ja pari tullimiestä kantoivat jätesäkit takaisin laivaan ja oikeuden päätös: Special cargo for Finland, ei ollut salakujetusyritys Ruotsiin eikä mitään rangaistusta tullut koneoppilaalle. Tullimiehet olivat tosi pettyneen näköisiä kun tavaroita laitettiin sinettikaappiin ja sinetti oveen.

Forums