Venäläinen rypälepommi AMMU

Lähettänyt PenttiHuttunen Pe, 17.06.2022 - 16:14

Olin vuonna 1997 Singaporessa, Jurongin telakalla japanilaisen tankkerin mukana, kun paikallislehdistä ja televisiouutisista saimme seurata hämmästyttävän ja samalla huvittavankin  japanilaista kalastusalusta kohdanneen merionnettomuuden uutisointia.

Kaksikymmentäviisi vuotta sitten tapahtunut juttu muistui mieleeni ja päätin kysyä Googlelta, muistaisiko se jotain. Ja muisti kuin muistikin, joten kehtaan siitä nyt kirjoittaa ilman pelkoa, että joutuisin vaihtamaan lääkitykseni.

Alla käännökseni alkuperäisestä uutisesta. Uutinen löytyy linkistä https://www.rulesmaster.com/news/view/11

Vuonna 1997 poimittiin Japaninmerestä japanilaisen kalastusaluksen miehistö, joka oli kellunut hylkytavaran varassa useita tunteja. Heidät pidätettiin kuitenkin välittömästi sen jälkeen, kun viranomaiset olivat kuulustelleet heitä veneen kohtalosta. Kuulustelijalle miehistö väitti, että lehmä oli pudonnut taivaalta, ilmeisestyen kuin tyhjästä, ja iskeytyi veneen keskelle, mikä aiheutti valtavan reiän ja johti veneen nopeaan uppoamiseen.

Miehistö pysyi vankilassa useita viikkoja, kunnes useat erittäin hämmentyneet Venäjän ilmavoimien virkamiehet ottivat yhteyttä Japanin viranomaisiin. Kävi ilmi, että venäläisen rahtikoneen miehistö oli varastanut lehmän, joka vaelsi lähellä Siperiassa ollutta lentokenttää, ja pakottivat sen koneeseensa ennen kuin he lähtivät lennolle kotiin. Kun lehmä oli ilmassa, se ilmeisesti pillastui ja alkoi riehua ympäri lastiruuman, mikä sai miehistön myös paniikkiin, koska se vaikutti koneen vakauteen. He ratkaisivat ongelman työntämällä lehmän ulos ruumasta ylittäessään Japaninmerta 10 000 metrissä.

Valitettavasti merenkulun sääntöjen (look-out) ja (collision regulations) noudattaminen ei pidä sinua poissa vaikeuksista, kun vaara on ilmassa!

Lähde: Australian Financial Review, 16.5.2000