You are here

Viiniä, juustoa ja näkkäreitä

JormaSallinen's picture

Tämä tapahtui eräässä Finnlinesin kiulussa joskus 1970-luvun lopulla. Paikka taisi olla jotakuinkin keskellä Atlanttia ja määränpäänä Ameriikan suuri valtio.

Kippari päätti pitää viini, juusto ja näkkäribileet. Kutsuttuina olivat täkki kakkonen, försti, kasa messilikkoja iltaa sulostuttamassa, tietenkin kippari itse ja allekirjoittanut. Jostakin syystä konepuolelta ei ollut ketään paikalla.

Ilta eteni oikein rattoisasti ja viiniä sekä muita oheistuotteita kului huomattavia määriä. Kellon lähestyessä puoltayötä jo mukavassa laitamyötäisessä ollut kakkonen alkoi valmistautua vahtiin. Kello oli jo muutenkin sen verran paljon, että muutkin poistuivat yöpuulle.

Illan loppunäytelmä näyteltiin brykalla. Kakkonen oli sen verran tuiterissa, että kuukahti lopulta siinä yhden huikkeilla naviskan hyttiin. Kippari, myöskin melkoisessa laitamyötäisessä, saapui jostakin syystä paikalle ja heitti kakkosen alas ja alkoi itse ajamaan vahtia.

Försti saapui kello neljä omaan vahtiinsa, terävänä kuin Nakke Nakuttaja, koska siihen mieheen ei vähäinen viina vaikuttanut. Hän tapasi kipparin nukkumasta styyrpurin siiveltä valolaatikon päältä. Försti heitti puolestaan kipparin alas ja aloitti vahtinsa, eikä kuukahtanut!

Lopputulema tästä episodista oli se, että minkäänlaisia merkintöjä ei kirjoiteltu mihinkään virallisiin bumaskoihin, kuten laivapäiväkirjaan ja viini illoille ei tullut jatkoja.

Tuurilla ne laivatkin seilaa, ainakin joskus{#emotions_dlg.innocent}

Jorma S

Forums: