You are here

Lentokentiltä

JouniSaarenkylä's picture

Joskus -70 luvun loppupuolella.

En muista mistä oli lento mutta Köpiksen Kastrupin kentällä oli vaihto Helsingin koneeseen, olin menossa kotiin lomalle. Lentokoneen buukkaustiskillä ojensin lentolipun virkailijalle hikisenä pitkän juoksumatkan jälkeen tuloportilta lähtöportille (kaikki jotka ovat käyttäneet ko. kenttää tietävät että joskus siirtymät ovat tosi pitkiä ja portit saattavat vaihtua yllättäen). Lentoemäntä työnsi lippuni lukuautomaattiin ja katsoi pitkään tulosta ja totesi ettei lippuni oikeuttanut jatkolentoon, istumapaikka oli koneeseen mutta lentoa ei ole maksettu. Se oli viikonloppu eikä ketään ollut tavoitettavissa varustamon konttorissa.

Onneksi olin hankkinut jo siihen aikaan visa-kortin jolla pystyin maksamaan lennon seuraavaan koneeseen, eihän minulla ollut käteistä niin paljon mitä lippu maksoi. Sain rahat myöhemmin firmalta ja selvisi että virkailijalle joka hoiti lipun buukkauksen, oli tullut puhelu kesken kaiken ja lipun varaus oli jäänyt siltä osin kesken.

Toinen tapaus Kastrup.

Turvatarkastus, olin menossa turvatarkastuksen portin läpi kun se alkoi hälyttää ja samalla kaikki valot hallista sammuivat. Virkailijat menivät matalaksi ja minä kauhuissani myöskin. Hetken kuluttua joku sanoi englaniksi että ei mitään hätää ja valot syttyivät hetken kuluttua. Oli kuulema joku varotoimi terroristeja varten. Olihan se kokemus.

Forums: