Postia kotiin

Lähettänyt JouniSaarenkylä Su, 20.06.2010 - 11:09

Usealla meillä seilaajilla oli tapana laittaa postipaketti Suomen satamasta kotiin.
Paketissa oli yleensä tullipisteillä tullattua tupakkaa, sätkäpaperia, yms ja jos mahdollista, viinapullo.
Soitin sitten myöhemmin kotiin että oliko tullut paketti perille. Kerran laitoin Captain Morgan rommipullon
hyvin pakattuna paketin mukana ja sisällysselostukseen että lasisäilykkeitä. Vastaanottajaksi laitoin muorin osoitteen ja lähettäjäksi puhelin luettelosta joku nimi ja osoite, eihän laivan nimen mukaan oikein uskaltanut laittaa, paketti olisi hyvinkin hävinnyt matkalla.Kun sitten kyselin paketista muori vastasi puhelimeen aika vihaisena, oli kuulema hävettänyt kun oli mennyt postiin hakemaan pakettiani. Oli jo postin ovella haissut rommi. Paketti oli ollut lehtipinon päällä ja siintä oli valunut ruskeaa rommia
sanomalehdille. Postivirkailija oli vinoillut "lasisäilykkeistä", joiden sisältö oli säilötty vahvaan aineeseen. Rommipullosta oli pohja irronnut siististi kokonaan pois ilmeisesti täräyksesta. Seuraavilla kerroilla paketoin pullot monen muovipussin sisään ettei ainakaan nesteet valu ulos paketista jos särkyy.

Forums

Välillä posti kesti maista laivallekin päin. Kaveri lähetti lokakuussa 1980 minulle joulukortin Finnoceanikseen.
Se tuli jouluksi v.1981 Varjakkaan.
Itse näin sen vasta tammikuussa 1982, kun tulin lomalta Ruotsiin laivan päälle.

Soikkelille oli kotoa lähetetty hyvissä ajoin syksyllä joululeipä. Varustamo lähetti postit Singaporeen, minne laivan piti tulla. Ordereihin tuli kuitenkin muutoksia ja Singaporeen tultiin vasta helmikuussa. Muovipussissa ollut leipä ehti kasvattaa muutaman sentin homekerroksen ja väri oli vaihtunut vihreän kukertavaksi.