You are here

Sisällöntuottajan ohjeet

  • sivuston ylläpitäjä/webmaster: Timo Sylvänne
  • sähköposti/email: Timo.Sylvanne ( at ) gmail.com
  • postiosoite: Luhtatie 1, 70700 Kuopio
  • puhelin/mobile: +358 (0)44 571 6554

Merimiesjuttufoorumi

Omia muisteluksiasi voit kirjoittaa Merimiesjuttufoorumiin. Voit pyytää itsellesi käyttäjätunnuksen ylläpitäjältä.

aanimeri.fi ei ole mikään raittius- eikä selibaattisivusto, muttei myöskään pelkästään päinvastaisiin aiheisiin keskittyvä sivusto. Seilauskavereita ja menneitä tapahtumia muistellaan pieteetillä eli kunnioituksella. Laivojen henkilökunnasta oli noin kolmasosa esimiehiä. Välttämättä ei ollut minkäänlaista esimieskoulutusta - kuten ei suuryritysten johtajilla näyttäisi olevan nykyäänkään - joten jos jotakin on jäänyt hampaankoloon, sitä on paranneltava jossakin muualla, kuin julkisella sivustollamme.

Merimiesjuttufoorumin tarinoihin voit lisätä omia kommenttejasi ilman käyttäjätunnusta. Samoin Merimiesjuttuja ja laivakuva-albumien valokuvia voit kommentoida ilman käyttäjätunnusta. Hyvän merimiestavan mukaista on kommentoida omalla nimellä muita nimeltämainittuja. Roskapostituksen välttämiseksi kommentit näkyvät sivustolla vasta ylläpitäjän hyväksynnän jälkeen.

Laivakuvien lisääminen

Lähetä vain omia kuviasi, tai kuvia joihin olet saanut julkaisuoikeuden.

Nykyinen valokuvagalleriaohjelmisto Piwigo ymmärtää vain sellaisia tiedostoja, jonka nimen lopussa on .jpg tai muu tunnettu valokuvaformaatti.

Perustiedot kuviin: kuka on kuvannut, milloin on kuvattu, missä on kuvattu ja mahdollinen kuvaan liittyvä selostus.

Kuva-albumiin luodaan kuvakertomusta reissusta ja elämästä laivalla sinä aikana, kun kuvaaja on ollut mukana. Alkaen matkasta laivalle ja päättyen kotimatkaan. Yhtä tärkeä kuin kuva, on kuvateksti.

Erittäin tervetulleita ovat sisätilakuvat ja myöskin kuvat laivaporukasta, jos tiedät keitä kuvissa on. Syksyllä 2010 päädyimme julkaisemaan tiedossa olevia henkilöitten nimiä jobien myötä. Myös laivan kulkureitteihin liittyvät maakuvat ovat toivottuja, jos tiedät kertoa kuvasta jotakin. Omakuvan laitan pyörimään etusivun kuvakoosteeseen.

Sivuston kuvien koko on 800 pikseliä kuvan pidempi sivu (aiemmin 600 px, sitä ennen 500 px). Nämä pienehköt mitat siksi, että veppihotellin levytilan käyttö maksaa. Myös siksi, ettei kukaan ulkopuolinen alkaisi tekemään pisnestä muitten kuvilla - asiantuntijoitten mukaan ei ole poissuljettu mahdollisuus.

Ennen kuin lähetät kuviasi, sovi lähetyksestä ylläpitäjän kanssa. Voit lähettää kuviasi sähköpostin liitetiedostona tai kirjekuoressa. Jos mahdollista, nimeä kuvien tiedostonimet yhdellä merkkijonolla (ei siis monia erillisiä sanoja) ja laivan nimi olisi hyvä olla tiedostonimen osana. Kirjoita samaan sähköpostiviestiin tai liitä kirjeeseen tiedot:

  • päivämäärä, milloin kuva on ottettu. Jos päivämäärä ei ole tiedossa, arvioimasi ajankohta.
  • paikka, missä kuva on otettu
  • selostus, mitä kuva esittää. Jos kuvassa on laivaporukkaa, mainitse jobit ja nimet, jos muistat.
  • Kerro myös kuvaan mahdollisesti liittyvää tarinaa. Pidempiä juttuja voit julkaista merimiesjuttufoorumissa
  • Ensimmäiseen ja viimeiseen kuvaan liitä tieto matkoista laivalle ja laivalta kotiin

Jos on tarjolla paljon kuvia ja pitkäaikainen rupeama niitä skannailla, voin luoda oman käyttäjätunnuksen, jotta kuvia voit siirrellä albumeihin itse, samoin kuin myös kirjoitella tekstit.

Ajoittain Äänimeren kuvista lähetetään kopiot Rauman merimuseoon ja SLHY:n arkistoon